Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Cafés open?

52 / 100

Cafés open, maar EK-gekte hoef je niet te verwachten

Cafés tegelijk open met restaurants?

Cafés moeten net als restaurants in stap drie van het openingsplan al open. Hiervoor pleitte demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie dinsdag. Volgens de officiële plannen zouden de kroegen pas later open mogen.

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil dat bij de volgende versoepelingen ook de cafés weer open kunnen. Na afloop van het Veiligheidsberaad zei hij dat hij af wil van het onderscheid tussen de zogeheten ‘natte’ en ‘droge’ horeca. “Ik wil heel graag dat de horeca binnen en buiten weer open kan, zonder dat onderscheid. In de routekaart, het plan voor geleidelijke heropening van de samenleving, staat dat eerst de restaurants (de ‘droge’ horeca) opengaan en pas in een volgende fase de cafés (de ‘natte’ horeca). Grapperhaus wil daar dus vanaf. Een woordvoerder zegt in een toelichting dat de minister de versoepelingen iets meer gelijk wil trekken. Dat is ook van belang voor handhavers. Het onderscheid tussen ‘natte’ en ‘droge’ horeca is “zo moeilijk vast te stellen”, zei Grapperhaus. “En bovendien moeten de mensen die een kroeg hebben dan nog weer langer wachten. Laten we nu gewoon goeie regels stellen”, zei hij.

Het kabinet besluit hier vrijdag over. Dat bepaalt ook of die derde stap wordt vervroegd met een paar dagen. De versoepelingen gaan dan het eerste weekeinde van juni in.

EK Voetbal

Kijk wedstrijden van Oranje op het EK voetbal thuis en niet op grote videoschermen in de cafés. Die oproep deed minister Ferd Grapperhaus wel tijdens deze aankondiging. De horeca mag klanten nu alleen op terrassen bedienen en vindt de woorden van de minister ‘raar’. Als mensen niet in cafés naar de wedstrijden kunnen komen kijken dan dreigt een nieuwe financiële domper voor de horeca, zo waarschuwden horecaondernemers al eerder. Normaal gesproken zijn evenementen als het EK voetbal gouden tijden voor die ondernemer. Als mensen niet in de kroeg kijken betekent dat dat de cafés per wedstrijd al gauw duizenden euro’s aan extra omzet mislopen, zo wordt geschat.

Fase drie in het openingsplan van de regering gaat binnenkort in werking treden. Dat is goed nieuws voor de horeca, want cafés mogelijk naar alle waarschijnlijkheid weer open en restaurants gaan verder open. Maar dit betekent niet alleen goed nieuws voor de horeca, maar ook voor jou! Er zijn namelijk weer vol op koks, bedieningsmedewerkers, barmannen en nog veel meer jobs in overvloed nodig! Dus heb jij altijd al willen werken in de bruisende horeca van Groningen? Dit is je kans!

Schrijf je in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.