Opdrachtgever   |      Kandidaat

Tijdelijke Maatregel….

De Tijdelijke Maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid.

Gisteren is ons verteld dat de tijdelijke maatregel
Noodfonds Werkgelegenheid, waarschijnlijk ook voor oproepkrachten geldt.

Wat houdt deze regeling in?

Deze maatregel vervangt de werktijdverkorting (WTV), die wordt ingetrokken. Werkgevers kunnen met de nieuwe regeling een aanvraag indienen voor een ‘substantiële tegemoetkoming in de loonkosten’, en hiervoor van het UWV een voorschot ontvangen. Zo kunnen werkgevers werknemers met een vast én flexibel contract in dienst houden en doorbetalen. Ook oproepkrachten vallen hieronder. Uitzendbureaus kunnen ook voor uitzendkrachten een tegemoetkoming aanvragen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden, met de mogelijkheid tot verlenging (evt. onder andere voorwaarden) met nog eens drie maanden.

Voor de mensen die via ons werken: Hierover hebben wij vandaag een mail verzonden. Wanneer je deze mail niet hebt gekregen bekijk dan even je spam folder.

Heb je dan verder nog vragen dan kan je ons natuurlijk altijd appen of bellen.

Whatsapp: 06 36 00 78 94
Kantoor:050 211 29 49

Wij zijn blij met deze maatregel van de overheid. Hiermee voorkomen we dat jullie financieel in de problemen komen. We hebben je straks hard nodig. Echter het blijft de overheid, we weten niet hoe en wanneer er wordt uitgekeerd. Ook weten we niet hoe de toekenningsprocedure loopt. Het kan zijn dat deze wordt afgewezen namelijk. We houden jullie via alle kanalen op de hoogte maar hou voornamelijk je mail in de gaten.

Met hartelijke groet,

MCPHoreca

Marc Ligeon, Directeur

Recruitment Consultant bij MCPHoreca in Groningen gezocht Previous Post
Horeca onder vuur Next Post