Opdrachtgever   |      Kandidaat

Detachering

MCPhoreca is  een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers MCP zorgt voor flexibiliteit in je horeca onderneming. Het is voor jou als horecaondernemer interessant om personeel op uitzendbasis aan te nemen als:

– Je personeel nodig hebt i.v.m. ziektevervanging;
– Je kamt met zwangerschapsverlof van een werknemer;
– Extra ondersteuning nodig hebt tijdens drukte;
– Je een event of speciaal project hebt.

Uitzenden versus detacheren:

Detacheren en uitzenden kennen in de praktijk weinig verschillen, beiden vindt plaats op basis van een uitzendovereenkomst. Uitzendwerk is vaak gericht op tijdelijk werk (denk aan het zomerseizoen, overvolle terrassen en tijdelijk extra handen nodig). Een uitzendkracht kan een dag, een week of een heel seizoen voor je aan het werk zijn. De medewerker werkt op basis van een uitzendcontract met uitzendbeding. Uitzenden op basis van uitzendbeding houdt in dat de overeenkomst met het uitzendbureau wordt beëindigd zodra zijn of haar werkzaamheden niet meer nodig zijn. Uitzenden is de meest flexibele arbeidsvorm omdat je als werkgever weinig tot geen risico loopt. Bij het inhuren van uitzendkrachten hoef je je namelijk geen zorgen te maken over ziekte en/of ontslag. Werknemers hebben vaak niet één opdrachtgever maar via het uitzendbureau verschillende (tijdelijke) baantjes.

Bij detachering gaat het vaak om een langere periode of om hoogopgeleid personeel. Zo kan een medewerker gedetacheerd worden voor een periode van bijvoorbeeld maanden of zelfs jaren. MCPhoreca heeft de mensen in dienst en jij huurt hen voor een periode in. Detacheren is duurder dan uitzenden omdat het uitzendbureau het werkgeversrisico draagt. Een gedetacheerde kracht heeft ontslagbescherming, er geldt een opzegtermijn en recht op loondoorbetaling bij ziekte en in periode(s) dat er geen werk beschikbaar is. Bij detacheren draait het vaker om vaste contracten en heeft de gedetacheerde meer financiële zekerheid.

We vertellen je graag meer. Vul ons contactformulier in en we nemen contact met je op!

mcphoreca
Layer 4 MCPhoreca