Opdrachtgever   |      Kandidaat

Heb jij het in je?

Heb jij het in je? ⭐️⭐️⭐️⭐️
Binnen de horeca heb je veel soorten medewerkers met ook weer allemaal verschillende achtergronden. Sommige medewerkers beginnen zonder ervaring, andere hebben een horeca gerelateerde opleiding gedaan (denk aan een hospitality- of koksopleiding) en weer anderen hebben al vele jaren ervaring zonder een vooropleiding. Een opleiding kan je een voorsprong geven, maar dit hoeft niet als je niet over kennis, motivatie en ervaring beschikt. Horeca is een vak waarbij talent en motivatie een gedeelde eerste plek hebben en dat kennis op de tweede plek staat.

Horeca is een branche waarbij stress over het algemeen constant aanwezig is. Je moet met deze stress om kunnen gaan en het juist als een uitdaging zien om elke keer zoveel mogelijk gasten kwalitatief te kunnen bedienen. Daarnaast kan talent je een heel eind op weg helpen. Het op gevoel kunnen koken zodat er elke keer weer een heerlijk bord uit de keuken komt is niet voor iedereen weggelegd. Aanvoelen waar je, op welk moment, op de vloer moet zijn om je gasten welkom te laten voelen is ook niet het makkelijkste.

Dat verworven kennis doormiddel van een opleiding niet op nummer één staat betekent niet dat het onbelangrijk is. Integendeel zelfs, want talent in combinatie met motivatie en kennis zou de ideale horecatijger maken. Wanneer je talent en motivatie hebt, maar bijvoorbeeld nog niet veel kennis over de verschillende wereldkeukens of wel een vlotte babbel hebt, maar wat sturing nodig hebt in management taken dan kan een opleiding een goede aanwinst zijn.

Naast alle bovengenoemde is ervaring meestal een vereiste wanneer je een hogere functie binnen de horeca wil bemachtigen. Wanneer je net klaar bent met je opleiding en beschikt over talent en motivatie zal je dus niet gelijk in een hoge functie geplaatst kunnen worden. Binnen de horeca moet je je eerst bewijzen, maar als je over alle drie de vaardigheden beschikt zul je snel opgemerkt worden. Horecaondernemers kampen met een tekort aan goed personeel, dus als jij diegene bent die uitblinkt zul je snel je plekje vinden.

Kortom de vier belangrijke factoren om op de plek te komen binnen de horeca waar je wil zijn zijn motivatie, talent, kennis en ervaring. Zie jij jezelf hierin terug? En ben je op zoek naar een baan? Bij MCPhoreca staan vaak vacatures open voor verschillende functies binnen de horeca, neem een kijkje bij onze vacatures op https://mcphoreca.nl/vacatures/

E-mail: info@mcphoreca.nl
Telefoon: 050 21 12 949

Horecabeurs Previous Post
Storingsmonteur Bowlingbaan gezocht! Next Post