Opdrachtgever   |      Kandidaat

Hoe kun je als horecaondernemer de 1,5 meter regel naleven?

Hoe kun je als horecaondernemer de 1,5 meter regel naleven?

Hoe kun je als horecaondernemer de 1,5 meter regel naleven?We zijn allemaal de dagen aan het af tellen tot 1 juni. Binnenkort kunnen we weer genieten van de zon met wat drankjes en heerlijk bittergarnituur. Ondertussen heb ik al veel leuke en grappige berichten voorbij zien komen over verschillende horeca tenten die de deuren binnenkort openen. Een leuk voorbeeld hiervan is de 1 April grap van De Drie Gezusters waarbij het terras zou worden verbouwd tot twee of zelfs drie verdiepingen. Nu door de 1,5 meter samenleving lijkt dit de eigenaar Laurens Meyer zelfs een realistisch plan. Alle terrassen gaan over zes dagen open, maar wat is nu de beste manier om de 1,5 meter toch te kunnen behouden op je terras. 

Om overbevolking en lange rijen te voorkomen is het een verplichting om een plek bij de desbetreffende horeca tent te reserveren. Dit kan natuurlijk telefonisch, maar het zou ideaal zijn om een app te hebben waarbij je een ‘’live’’ beeld kan krijgen over hoeveel mensen er op het moment zitten en een soort menu waaruit je de tijden kan kiezen dat je langs kan komen. Een nog betere versie zou zijn als alle restaurants en cafés op één app te vinden waren, maar dat is natuurlijk nog niet een optie voor de komende tijd. 

Normaal is het zo dat wanneer je ergens op een terras gaat zitten er gelijk iemand komt om je bestelling op te nemen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de 1,5 meter kan worden behouden tussen alle gasten en de medewerkers, wanneer zij de bestellingen zelf op moeten nemen. Een goed alternatief is om per tafel een tablet neer te zetten vanwaar de gasten alles zelf kunnen bestellen.  

Dan komen we bij de laatste onderdelen en dat zijn natuurlijk het serveren en de betaling. Veel horeca hebben verschillende ideeën bedacht om het serveren mogelijk te maken waaronder zelfbediening of speciale uitschuifbare trolley. Voor de betaling kun je gelijk de tablet gebruiken als je die wil aanschaffen en anders zal het ook prima met een contactloos pin automaat kunnen.   

Omdat de horeca niet mocht proefdraaien gaan we per 1 juni beginnen met de proefversie. Ondanks dat de meesten blij zijn met de versoepelingen blijft er nog een beetje spanning bij de overheid. Het is belangrijk dat er een goed overzicht wordt gehouden en dat de maatregelen worden nageleefd. In dat geval ben ik ervan overtuigd dat het goed moet komen en  zie ik 1 Juni met goede moed tegemoet!  

Horeca heropening in verschillende landen    Previous Post
Veel horeca opent, maar sluit ook Next Post