Opdrachtgever   |      Kandidaat

Horeca De Banengenerator Van Het Moment

Horeca De Banengenerator Van Het Moment

Steeds vaker zien we een nieuw restaurantje of bar openen op de plek waar eerder een kledingwinkel heeft gezeten. Blijkbaar gaan we steeds vaker buitenshuis om een drankje te doen of om iets te eten. Op dit moment is de kans dat er een horecagelegenheid opent in plaats van een winkel of boetiek 50%. Dit betekent ook dat de vraag naar personeel steeds groter wordt.

Uit de analyse van het KHN (Koninklijke Horeca Nederlanden) blijkt dat er in de afgelopen tien jaar 5000 horecazaken bij zijn gekomen, dit komt neer op meer dan één horecazaak per dag dat haar deuren opent! In de afgelopen tien jaar is ook het aantal personeel gestegen met 28% in vergelijking met andere branches waarbij deze stijging op 5% ligt. Het aandeel van de horeca in het bbp (bruto binnenlands product) is gegroeid van 9 tot 15 miljard euro. Dit betekent dat de horeca belangrijker is dan de landbouw en visserij samen, wat een totale bbp heeft van 13 miljard.

Zoals het nu lijkt is de horeca ‘de banen generator’ van dit moment en is er nog steeds een stijgende lijn te zien in het aandeel van horecagelegenheden. Veel mensen vinden het leuk om ergens wat te drinken of te eten en zolang de vraag blijft groeien zullen de aantallen horecapanden ook toenemen.

Horeca CV Akkoord Previous Post
Bier maakt plaats voor koffie en groenten  Next Post