Opdrachtgever   |      Kandidaat

Horeca heropening in verschillende landen   

Het hoogseizoen is aangebroken en veel mensen over de hele wereld willen weer op terrasjes kunnen zitten. Horeca mag in Nederland vanaf 1 Juni weer haar deuren openen, wel met meteen aantal beperkingen. De vraag is hoe gaan andere landen hiermeom. We kijken ter vergelijking naar een aantal verschillende landen.  

In Griekenland mogen alle restaurants en cafés vanaf 25 Mei al de deuren openen. Een groot deel van de stranden zijn zelfs al vrijgegeven. Wel geldt de beperking dat er maar 40 mensen per 1000m2 mogen zitten en dat parasols 4 meter van elkaar af moeten staan. Ik zie dit zelf ook als een test situatie, mocht het succesvol blijken kunnen veel mensen toch nog op vakantie naar Griekenland.  

Onze Duitse buren zijn ondertussen al begonnen met een versoepeling voor de horeca. Een deel van alle horeca ondernemingen hebben de deuren vanaf 11 Mei mogen openenOp het moment geldt dit voor cafés, restaurants en kleine kroegen, maar clubs en discotheken zullen nog even moeten wachten op hun startsein. Wel gelden er de regel dat er 1,5 meter tussen de tafels moet zitten met een maximaal aantal van 30 personen per pand. Ondertussen is Duitsland al een week bezig en omdat de situatie vergelijkbaar is met wat per 1 Juni in Nederland wordt toegepast kunnen we het als een realistische voorbeeld nemen.  

Zuid-Korea heeft al een proefperiode gehad, maar heeft door het snel vermeerderen van het aantal besmettingen in Seoel besloten om alle horeca weer te sluiten. Dit is natuurlijk slecht nieuws voor de burgers van het land, maar ook voor de rest van de wereld is dit een reminder om niet te snel de touwtjes los te laten. Het betekent dat een tweede covid-19 golf zeker mogelijk is wanneer we te veel te snel versoepelen 

Op het moment zijn veel landen op de wereld druk bezig met het her structureren van hun economie. Voor veel landen is de horeca en toerisme een groot deel van de inkomsten. Hiermee is het ook belangrijk dat zij zo snel als mogelijk weer kunnen heropstarten. Hierbij is het belangrijk dat we niet te snel de touwtjes uit handen geven, ook uit voorzorg voor de economie. Een tweede corvid-19 golf zou het laatste zijn wat de wereld nodig heeft.

Klein horeca blijft op het punt van faillissement Previous Post
Hoe kun je als horecaondernemer de 1,5 meter regel naleven? Next Post