Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Kerst horeca: Geen kerst voor horeca?

Geen kerst voor horeca?

Het is weer zo ver volgende week is het december en gaan we een maand tegemoet met veel feestdagen, gezelligheid en natuurlijk veel lekker eten. Ondertussen gaat het ook wat beter met de corona cijfers, maar er is nog veel onduidelijkheid of er mogelijk versoepelingen komen met kerst en of deze versoepelingen ook voor de horeca gaan gelden.  

Omzet verlies met kerst

De kerstdagen zijn heel erg belangrijk voor de horeca. Vooral nu de horeca al een tijdje dicht is en geen winst heeft kunnen maken. In sommige gevallen wordt er voornamelijk zelfs verlies gedraaid terwijl de vaste lasten doorlopen. Nu kerst nadert is het voor de horeca heel belangrijk om open te kunnen gaan. Alleen al op de twee kerstdagen wordt er normaal gesproken een omzet van 200-300% procent gedraaid. Deze inkomsten lopen ze dit jaar met kerst grotendeels mis. De maatregelen zullen zeker niet zodanig versoepeld worden dat een heel restaurant weer vol met gasten mag. 

Komt de horeca de feestdagen door? 

Veel ondernemingen zijn van mening dat wanneer de horeca open mag met restricties het alsnog niet gaat helpen. Veel bedrijven zijn al op het punt de deuren voorgoed te sluiten en hebben niet veel hoop in de kerstdagen. Als de maximale toegestane aantal gasten per ruimte op 30 blijft, is het voor veel bedrijven nog steeds niet rendabel om de deuren te openen aangezien ze geen winst zullen draaien.  

Er is nog steeds niks te zeggen over of de horeca open mag gaan met kerst en wat de restricties zullen zijn. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven nu al de knoop doorhakken om niet open te gaan met kerst. Hiervoor geven ze voornamelijk redenen als organisatorische problemen en de nog onbekende restricties. Een voorbeeld hiervan is Ron Blaauw, hij heeft na de laatste persconferentie besloten om alle 4 van zijn restaurants dicht te houden en zo zijn er wel meer die ook niet opengaan met kerst.  

Op het moment heerst nog onduidelijkheid over de laatste 2 weken van kerst voor de horeca. Rutte heeft aangegeven dat hij in de eerste week van december komt meer informatie over mogelijke versoepelingen en maatregelen die gaan gelden. Door zoveel onduidelijkheid besluiten bedrijven nu al niet open te gaan met kerst. Zelfs als de horeca open mag zullen de restricties die gaan gelden ervoor zorgen dat horeca ondernemingen alsnog niet (genoeg) winst zullen maken.  

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.