Opdrachtgever   |      Kandidaat

Horeca onder vuur

Horeca onder vuur

Covid-19 heeft ondertussen een immens grote invloed op de mensen en de wereldeconomie. De horeca is als eerst dan ook zwaar getroffen, het is een gevaarlijke verspreidingsplek voor het coronavirus. Sinds 13 Maart 2020 is dan ook besloten om alle horeca tot, in eerste instantie, 6 april te sluiten. Dit is een grote klap voor alle horeca ondernemers, werknemers en klanten. Vorig jaar op dezelfde dag zat ik met vrienden te genieten van een glaasje rosé op het terras. Nu zit ik uit voorzorg in quarantaine op mijn kamer de hele dag te Netflixen. Helaas is deze periode verlengd tot 1 Juni 2020. Wat betekent dit voor iedereen?

Voor ondernemers

Steeds meer mensen beseffen de gevaren en gaan in quarantaine om zichzelf en anderen te beschermen. Omdat zo weinig mensen ‘onnodig’ naar buiten gaan en het niet meer veilig is om in groepen bij elkaar te komen is vanuit de overheid de maatregel genomen om alle horeca langer te sluiten. Dit betekent met de verlenging dat er maandenlang geen of minder (voor horeca die bezorgen) inkomsten zullen zijn. Dit is een enorm verlies gezien het feit dat het nu ook juist het openingsseizoen is voor vele terrasjes.

Voor werknemers

Vanwege de sluiting zijn veel personeel ook niet meer werkzaam en zitten zij thuis. De werknemers hadden in eerste instantie geen inkomsten en een uitkering aanvragen is een lang proces (vooral met zoveel aanmeldingen). Zij moesten het doen met kleine reserves of andere resources. Gelukkig heeft de overheid meerdere budgetten open gesteld, waaronder één voor de uitbetaling van 90% van de lonen. Hier kunnen de werkgevers een aanvraag voor indienen, dus ga hier ook zeker achteraan bij je werkgever!

Voor klanten

Voor ons betekent dit geen drankjes, lunches of diners meer voor een tijdje. Persoonlijk als studente zijnde vind ik dit zeker jammer, maar begrijp ik de situatie en dat deze maatregelen van cruciaal belang zijn voor iedereen. Wat wel een voor deel is, is dat er binnen een korte tijd extreem veel restaurants zijn geopend op thuisbezorgd. Je kan in ieder geval thuis nog genieten van een ruime selectie fastfood, lunches en zelfs diners dus steun de ondernemers ook zeker hiermee.

Het zijn moeilijke tijden die vragen om drastische maatregelen. Helaas zorgt dit voor grote tegenslagen. Op verschillende manieren proberen mensen en de overheid te helpen om de situatie door te kunnen komen. Verschillende groepen mensen die hun favoriete tentjes steunen door inzamelingsacties te beginnen en ondertussen wordt door de overheid verschillende soorten financiële hulp geboden. Al met al zijn het zware tijden voor iedereen en moeten we er met zijn allen doorheen komen.

Tijdelijke Maatregel.... Previous Post
Creativiteit Onder Horecaondernemers Next Post