Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Veel horeca opent maar sluit ook

We hebben al een week kunnen genieten van terrasjes en de gezelligheid is deels hervonden. Veel horeca opent maar sluit ook. De horecabedrijven die geopend zijn hebben al veel gasten mogen ontvangen. Helaas zijn er aan de andere kant ook veel horecaondernemingen die hun faillissement hebben moeten aankondigen in deze eerste week. Volgens de economische voorspelling zal dit patroon de komende tijd helaas aanhouden.

Op verzoek van Parool is er door Graydon een onderzoek uitgevoerd, waaruit is voortgekomen dat 57 procent van alle horeca ondernemingen in uitermate instabiele positie verkeert. Velen komen in de knoop te zitten met uitgestelde betalingen, huur en opstapelend krediet. Dit heeft tot gevolg dat, wanneer deze horeca opengaan, zij alsnog bij lange na niet genoeg winst maken en ze steeds verder in de schulden komen. Op het moment behandelen rechtbanken aanvragen van schuldeisers zelfs nauwelijks.

Veel horeca opent maar sluit ook

Nu zijn nog steeds veel horeca bedrijven dicht. Hier zij verschillende redenen voor, waaronder kleine ruimtes zoals bij veel kroegen en clubs. Veel van deze kroegen en clubs mogen ook nog niet open, waardoor het einde met de dag dichterbij komt. Een grote groep horeca ondernemingen moeten het hebben van gemaakte omzet in het hoog seizoen, omdat ze in de wintermaanden minder omzet draaien.

Nu door de 1,5 regeling kunnen al deze horeca niet de benodigde omzet behalen en zullen zij, door het opstapelen van schulden en vaste lasten die doorgaan, met de dag moeten kijken of het nog haalbaar is om hun bedrijf te redden. Zolang de 1,5 meter economie blijft bestaan moet de overheid bijspringen, anders zal volgens de statistieken maar één derde van alle horeca deze crisis overleven.


Kortom is de horeca branche zwaar geraakt. Veel horeca opent maar sluit ook. We zullen horeca zien die zich staande kunnen houden en langzamerhand herstellen, maar tegelijk zullen we veel horeca zien welke ondanks alles deuren niet meer open kunnen houden. Helaas zal deze golf van faillissementen onontkoombaar zijn. We gaan een moeilijke tijd tegemoet, ga dan ook zeker uit en steun je lokale horeca. Samen komen we er langzaam, maar zeker weer bovenop.

Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via 0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Veel horeca opent maar sluit ook

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Moermanskweg 2 (Tradecenter)
9723 HM Groningen
E-mail: info@mcphoreca.nl
Telefoon: 050 21 12 949
KvK 69153043

Volg ons
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.