Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Terrassen open vanaf 28 april!

Terrassen open vanaf 28 april!

Jaaaa! Het is zover! Tijdens de laatste persconferentie is er medegedeeld dat de avondklok wordt afgeschaft en dat de terrassen weer open mogen. Dit is natuurlijk voor veel Nederlanders heel goed nieuws. Vooral horecaondernemers en werknemers zijn heel blij dat ze eindelijk weer de deuren open kunnen gooien.

Afschaffing avondklok

De avondklok is al sinds 23 januari van toepassing en ondertussen al 3 maanden aan de gaan. Veel Nederlandse burgers waren er echt klaar mee. De avond klokt lijk de dag na Koningsdag te eindigen met een reden. Er wordt verwacht dat er door het land alsnog feest gevierd zal worden en om deze drukte nog in te kunnen dammen is de bewuste keuze gemaakt om 28 april, de dag na koningsdag, de avondklok te laten vervalen. Hoe dan ook is dit al geweldig nieuws! De zomer komt ons tegemoet en wat zou het zijn als we niet konden genieten van die late zomeravonden.

Spelregels voor terrassen

Eindelijk! De terrassen gaan weer open, dus we kunnen snel weer genieten van een hapje en drankje. Wel is er een mogelijke kans dat de prijzen een stukje hoger zullen liggen dan dat je gewend bent, maar dit is ook vrij logisch wanneer de ondernemingen nog heel wat verlies moeten compenseren om open te kunnen blijven. Ondanks dat ze weer van start mogen gelden er alsnog een aantal regels voor de terrassen:

  • Open tussen 12.00 en 18.00
  • Vijftig gasten per terras
  • Tafels moeten 1,5 m uit elkaar tenzij er een kunstscherm tussen zit
  • Maximaal 2 personen aan tafel tenzij er kinderen zijn tot 12 jaar

Deze regels zijn beperkend, maar het geeft in ieder geval weerhoop dat het in de komende maanden steeds meer terug zal gaan naar het oude normaal. Steeds meer mensen worden gevaccineerd, dus de verwachting is dat er ook steeds meer versoepelingen komen zodat alles weer geheel open kan.

We zijn al heel blij dat er weer wat licht aan het einde van de tunnel te zien is. Iedereen is ondertussen wel klaar met de avondklok. Dat de terrassen ook weer open mogen is een last van de schouders van horecaondernemingen en werknemers af. Dat we nu mogelijk iets meer moeten betalen voor de drankjes is het dan ook dubbel en dwars waard. Laat die zonnige dagen op het terras maar komen!

Auteur: Leyla Haji-zade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.