De Horeca heeft nu al twee keer de deuren moeten sluiten en daartussen zijn ze alleen maar open geweest met restricties. Elke week was er weer onzekerheid en was het afwachten of er weer wat meer mocht of dat er weer meer matregelen zouden worden opgelegd. Voor ondernemers is het door deze onzekerheid en restricties steeds moeilijker om de salaris uitbetalingen te verzorgen. Hierdoor zijn horecaondernemers steeds meer geneigd om de payrolling uit te besteden naar uitzendbureaus waar veel oproepkrachten te vinden zijn die met een 0 uren contract werken.

Uitbesteding salarisadministratie 

Uitbesteding salarisadministratie houdt in dat het payroll-bedrijf de juridische werkgever wordt en dat dit bedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s overneemt. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het takenpakket van de payroll-aanbieder behoort. Daarnaast verzorgen sommige bedrijven zoals MCPhoreca ook voor de selectie, werving en aanname procedure van werknemers waardoor alle lasten uithanden worden genomen van de horecaeigenaar.  

Waarom uitbesteden? 

Zoals eerder genoemd, zie je dat heel veel tijd vergende taken je uithanden worden genomen. Daarbij krijg je een bepaalde zekerheid in deze onzekere tijden van corona, want je betaalt een vast bedrag, loopt geen werknemers risico’s, werkt met een bedrijf die ruime ervaring binnen de horecabranche heeft en daarmee dus ook maatwerk kan leveren voor wat uw bedrijf nodig heeft.  

Samenvattend zien we dat de horeca het moeilijk heeft met de flexibiliteit die zij van hun werknemers moeten vragen. Hierdoor zijn horecaondernemers steeds meer geneigd de payrolling en alle werving en selectie taken uit te besteden aan uitzendbureaus. Een gespecialiseerd bedrijf hierin zoals MCPhoreca zal deze lasten over kunnen nemen en u de maatwerkdiensten kunnen leveren zodat u zonder zorgen kunt focussen op uw bedrijf in deze zware corona tijden.  

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca!