Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

CAO horeca 2021 en het toekomstperspectief

CAO horeca 2021 en het toekomstperspectief

De horeca branche heeft een zware jaar achter de rug gehad en helaas is het jaar 2021 ook niet goed begonnen. De bijna gehele afsluiting van de horeca en de avondklok werken niet mee aan het vergemakkelijken van het herstel proces. De gehele branche wacht met smacht naar de heropening. Deze lijkt echter met de verlening verlenging van de lockdown en de onzekerheid. Door de huidige situatie is er voor gekozen om om de CAO horeca van 2020 daarom ook met een jaar te verlengen.

CAO horeca 2021

FNV Horeca, CNV Vakmensen en ondernemersorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn overeen gekomen om de CAO horeca van 2020 met een jaar te verlengen. Hierbij is de afweging gemaakt tussen het belang van de sector en de medewerker. Om in de tijden van corona enigszins duidelijkheid, rust en stabiliteit te kunnen garanderen is er ervoor gekozen om de belangen van de sector zwaarder te wegen. De CAO horeca 2020 is tot eind 2021 verlengd onder gelijke voorwaarden. Deze CAO kun je vinden op de website van het KHN. Hiernaast gaan de wettelijke minimumlonen per 1 januari ook omhoog met 0,29 %. Deze kun je ook downloaden om te kijken wat er voor jou verandert.

Licht aan het einde van de tunnel?

Het is door de onstabiliteit, die geen einde lijkt te hebben, heel moeilijk om nog hoop te houden. Telkens weer worden de belangen van de horeca branche genegeerd. Het is dan ook een klap in het gezicht wanneer andere branches wel tegemoet worden gekomen. Het feit dat niemand duidelijkheid kan bieden en dat de schulden alleen maar opstapelen betekent dat veel bedrijven het niet zullen halen om de coronacrisis te overleven met de beperkte steun en dan later de schuldeisers die komen.

Al met al lijkt het toekomstperspectief niet heel goed te zijn voor in ieder geval de komende maanden. Nu nog doordat er zeer weinig inkomsten zijn, niet genoeg financiële steun en straks de schuldeisers gaan komen. Door deze onstabiliteit en onduidelijkheid is ervoor gekozen om in ieder geval wat zekerheid te bieden aan de sector door de CAO horeca 2020 door te laten lopen tot eind 2021.

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.