Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Horeca geeft weerstand

Horeca geeft weerstand

Afgelopen week begon er ophef na de uitspraak van de horeca magnaat Laurens Meyer. Hij dreigde alle deuren van zijn horeca panden per 1 juni open te gooien als er niet snel een versoepeling komt voor de horeca. Ondertussen is er door de KHN ook een uitspraak gedaan over het mogelijk openen van de terrassen, waardoor de verwachting is dat Rutte dit vanavond tijdens de persconferentie zal bevestigen.
 
Meyer heeft gisteravond bij de talkshow van Beau aangegeven dat hij het zeker nog niet goed genoeg vindt wanneer alleen terrassen open mogen gaan. Veel cafés hebben geen of nauwelijks terras mogelijkheden. Hiernaast uit Meyer ook zijn zorgen over de tegemoetkoming van de overheid in de vaste lasten en loonkosten. Vanuit de overheid was er beloofd om 90 procent van de loonkosten te vergoeden en tegemoet te komen in de vaste lasten. Hierin is volgens Meyer de overheid in tekort gekomen. Naar eigen zeggen wordt maar 60 procent door de overheid uitgekeerd, welke de horecaondernemers zelf moeten bijvullen met 40 procent. Daarnaast zijn de tegemoetkomingen voor de vaste lasten nihil terwijl de schulden wel oplopen.
 
Al met al worden de belangen van de horeca niet genoeg bevredigd door de overheid en is er een grote vraag naar versoepeling van maatregelen. Niet alleen voor terrassen, maar voor alle soorten horeca. Naast de horecaondernemers is de Nederlandse bevolking ook klaar om de volgende stap te zetten om zo snel als mogelijk weer onze gewone leefwijze terug te krijgen. Vanavond om 19:00 wordt verwacht dat er meer duidelijkheid zal worden gegeven en wordt er door iedereen gehoopt op de versoepeling van de covid-19 maatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.