Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Horeca weer open op 19 januari?

Horeca weer open

Het einde van de lockdown ligt nog 2 weken van ons af. De horeca staat met smacht te wachten op het moment dat zij weer open mag. Helaas is dit nog steeds een groot vraagteken. Veel buurlanden zijn zelfs hun lockdowns aan het verlengen en verzwaren. Wanneer we gaan kijken naar de corona cijfers zien we dat er al we een daling is in de aantallen coronabesmettingen. Of deze daling genoeg zal zijn om de versoepelingen weer door te voeren is nog zeker niet duidelijk. De vraag blijft staan: Gaat de horeca weer open?

Sneltesten en ventilatie  

Sinds de lockdown zijn veel horecaondernemers gaan kijken naar verschillende mogelijkheden zodat de horeca weer open kan. Natuurlijk zodanig dat het geheel verantwoordelijk blijft met de huidige corona toestanden. Dit is opzich al een hele moeilijke taak geweest. Vanuit de overheid is er niet genoeg steun is geweest en stond de horeca er eigenlijk alleen voor. Veel horeca hebben dan ook de touwtjes in handen genomen zodat de horeca open kan gaan. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden bedacht waaronder een centrale snelteststraat in het centrum of bij festivals en apparaten die toe te voegen zijn aan ventilatiesystemen om zo de corona-verspreiding te kunnen voorkomen en geheel in te perken.

Horeca weer open? 

Veel zijn van mening dat de horeca net zo ‘veel’ risico oplevert als geopende winkels. We konden met cyber monday, blackfriday en rond de kerst een enorme drukte zien in de winkelstraten, dit zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn geweest voor de grote stijging van het aantal besmettingen in december. Dit zou erop kunnen wijzen dat de winkels misschien nog risicovoller zijn dan horeca gelegenheden. Hierdoor zijn horeca eigenaren van mening dat wanneer de winkels open gaan de horeca dat ook mag met de benodigde voorzorgsmaatregelen. In december waren horeca ondernemingen er zo danig klaar mee, dat ze zeiden dat ze op 17 januari ongeacht de wetgeving open zouden gaan. Op het moment is dit verandert naar ‘Winkels open, horeca open.’. De KHN heeft als mening dat de horeca zelfs als één van de eersten open moet en roept de kamer op om de horeca niet te overzien.  

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.