Je ziet het ondertussen al vaak voorbij komen op Instagram. Bekende Nederlanders zoals Famke Louise, Bizzey, Tisjeboyjay, dj Paul Elstak, Thomas Berge en Tim Douwsma maken gebruik van hun social media platform om de corona regels die door de overheid worden gesteld te boycotten met een challenge. De boodschap is duidelijk: #IKDOENIETMEERMEE.  

Challenge accepted 

De challenge ‘#IKDOENIETMEERMEE’ is ondertussen al wijd verspreid onder de BN’ers. Overal zie je nu de hashtag #IKDOENIETMEERMEE. Dit is ook de slogan in alle filmpjes die zijn gemaakt door de bekende artiesten. Ze zijn er klaar mee, klaar met de maatregelen die door de overheid gesteld zijn. Het is tijd om de overheid in toom te houden en de touwtjes in handen te nemen. De challenge #IKDOENIETMEERMEE heeft ondertussen al voor veel ophef gezorgd. Je hebt mensen die het helemaal met ze eens zijn en weer anderen die sterk tegen zijn 

Waarom nou? 

Waarom zijn deze BN’ers nou zodanig tegen de bestaande coronaregels? Volgens hen moet er kritisch worden gekeken naar de maartregelen: ‘Wat is het nut van niet-medische mondkapjes?’. Waarom wordt de mond gesnoerd van kritische artsen die vinden dat corona niet dodelijker is dan de normale griep. Natuurlijk staan economische belangen ook op het spel, de hele economie staat op instorten. Veel bedrijven in verschillende branches als horeca, entertainment, luchtvaart etc. staan op het punt hun faillissement aan te kondigen. Nu kun je de discussie beginnen welke belangen zwaarder opwegen.  

Voor of tegen 

Zoals eerder genoemd heeft deze challenge gezorgd voor veel ophef. Hebben ze nu gelijk of niet? Wanneer ik zo even op het internet kijk voor reacties van mensen zie ik vooral mensen die tegen de challenge zijn. Dit is niet alleen vanuit de bevolking naar deze BN’ers, maar er zijn ook veel andere BN’ers die op socials zoals: Twitter, Youtoube en Instagram hebben laten blijken dat ze het zeker niet eens zijn met de challenge.  

#IKDOENIETMEERMEE 

Al met al, is het een controversiele actie, waar de meerderheid toch wel tegen is. Zal het kabinet de stem horen van deze BN’ers? Ik denk het wel, maar zullen zij krijgen wat ze willen? Daar heb ik sterk mijn twijfels over. Het zijn moeilijke tijden, maar om te zeggen dat je niks meer van de voorzorgsmaatregelen gaat toepassen zal je zeker niet in het goede licht zetten bij het publiek. Hierbij lijkt corona de komende tijd nog zeker de hoofdrolspeler in onze levens te blijvendus misschien moeten we leren leven in een 1,5 meter samenleving. Of toch wel bij de #IKDOENIETMEERMEE challenge aansluiten? Hoe denk jij hier over? Bekijk hier de reactie van kabinetsleden op #IKDOENIETMEERMEE

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca