Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Klein horeca blijft op het punt van faillissement

Klein horeca blijft op het punt van faillissement

Twee dagen geleden zijn er een aardig aantal versoepelingen aangekondigd door onze premier Rutte.
Een van deze belangrijke versoepelingen zijn dat horeca weer gasten mag ontvangen met als eis dat de nieuwe richtlijnen gevolgd worden. Overgroot deel van de bevolking is blij met de veranderingen, maar een deel ook niet. Hieronder vallen onder andere de kleinere horecaondernemingen. Voor hen betekenen deze maatregelen alsnog een faillissement die wordt uitgesteld.
Volgens het nieuwe beleid moeten er tussen de tafels 1,5m afstand zitten, moet je een reservering maken om overbevolking te voorkomen en mogen er maximaal 30 gasten tegelijk in een pand zitten (als het pand groot genoeg is). Veel kleinere horeca hebben geen of kleine terrassen bij hun pand, dit betekent voor horeca met kleinere oppervlakten dat ze nog steeds niet open kunnen gaan. Makkelijk gezegd zullen voor deze tentjes de omzet, met zo´n beperkt aantal gasten, niet opwegen tegen de kosten die gemaakt worden.
Naast cafés en restaurants zijn er ook veel clubs en kroegen waarbij het geen nut heeft om open te gaan met de nieuwe regelgeving. Het is niet mogelijk om op anderhalf meter van je vrienden te gaan feesten in een kroeg. Aangezien de inkomsten veel lager zullen liggen dan de gemaakte kosten zullen de clubs en kroegen nog even gesloten blijven tot de covid-19 maatregelen sterk verminderd zijn.
Misschien nog niet genoeg, maar de teugels worden losser gelaten. Alleen als de effectiviteit blijkt zullen we steeds meer van onze vrijheid terugkrijgen. Hiertegenover staat wel dat als het aantal corona patiënten weer toeneemt, de maatregelen weer aangescherpt zullen worden. We hoeven niet meer thuis te blijven, maar volg wel de richtlijnen zodat we binnen de kortste keren weer al onze familie en vrienden bij elkaar kunnen zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.