Maatregelen op maat

Verscheidene horeca zijn bezig met het opmaken van plannen en richtlijnen. Wanneer het sein wordt gegeven dat de deuren weer open mogen, kan de nieuwe structuur direct als een geoliede machine werken. Het is voor bedrijven heel belangrijk dat deze plannen volledig uitgewerkt zijn, anders kunnen ze te maken krijgen met de consequenties die daar dan tegenover zullen staan. Hierbij kun je denken aan geldboetes, verplichte maatregelen die worden opgelegd of misschien zelfs wel het tijdelijk sluiten van de deuren.

Veel ondernemers zijn hard aan het nadenken over mogelijkheden om hun bedrijf te redden. Hieruit zijn meerdere originele voorstellen bedacht en voorgedragen aan de overheid. Voorbeelden hiervan zijn het tijdelijk vergoten van het terras(waar mogelijk), vaste loop routes en werkplekken voor medewerkers in de bediening en keuken, plexiglas schermen tussen tafels, uitschuifbare trolleys en/of tijdelijke vermindering van de belasting. Over het algemeen lijken deze plannen en voorstellen reel en praktisch haalbaar te zijn.

Op het moment lijken de covid-19 cijfers langzaam maar zeker te dalen. Ondertussen is 1/3  van de eerst bijna 1500 IC-patiënten ontslagen van de afdeling! De sterftegevallen nemen ook met ruime mate af. Dit is natuurlijk allemaal positief nieuws. De quarantaine is wel verlengd tot 19 Mei, maar als de daling op deze manier voortzet is er een steeds grotere kans dat we binnenkort weer op terrasjes kunnen genieten van een paar drankjes en de zon.

Nu ondertussen de meeste plannen al klaar zijn wachten de horecaondernemers en medewerkers met veel ongeduld tot zij weer kunnen beginnen. Met de nieuwe omzet zouden onze favoriete tentjes moeten kunnen blijven voortbestaan. Het is voor horecaorganisaties belangrijk om nu zoveel als mogelijk gepland en voorbereid te hebben om zo een goede start te maken.