Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Tegemoetkoming horeca: KHN wil 600 miljoen

Vandaag heeft het KHN (Koninklijke Horeca Nederland) overleg gehad met de minister van financiën Wobke Hoekstra. De kern van het gesprek was het verkrijgen van meer duidelijkheid en financiële steun. Hierbij waren de gestelde eisen vanuit het KHN zeer duidelijk. Zij willen een tegemoetkoming van 600 miljoen euro en daarbij een vergoeding van 100% voor de vaste lasten voor dit kwartaal. 

Tegemoetkoming horeca 

Het gesprek met de minister heeft naar verluidt een positieve ondertoon gehad. Hierna bleven echter veel vragen eigenlijk nog steeds onbeantwoord. De eisen van het KHN namens de horecabranche waren duidelijk en naar mijn idee zeer redelijk. De horeca zit sinds 14 oktober al met de handen op schoot te wachten tot ze weer open kunnen gaan.  Een tegemoetkoming voor de horeca

Horeca boos 

De conclusie is dat de horeca er helemaal klaar mee is. Ze zijn boos om het feit dat winkelstraten nog steeds open en te druk bezocht worden terwijl de horeca al zo lang platligt. Zij vinden het niet kunnen dat de horeca zodanig de dupe wordt van alle maatregelen. Na het gesprek met meneer Hoekstra en het KHN is er nog steeds niks concreet over een mogelijke openingsdatum voor de horeca. Dit lijdt ertoe dat sommige horecaondernemingen voor zichzelf hebben besloten om per 17 Januari open te gaan ongeacht of er nu wel of geen akkoord vanuit de overheid komt. Het kabinet zal hier 8 december uitsluitsel over geven. 

Helaas gaat het met de dag slechter voor de horeca. Op het moment lijkt alles tegen te werken. Veel ondernemers worden moedeloos en weten niet meer hoe ze hun ondernemingen gaan redden. Het is heel belangrijk dat het kabinet zo snel als mogelijk met een hulppakket en meer duidelijkheid komt zodat de horeca goed voorbereid kan zijn op een (hopelijk snel) heropening.  

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca! Wil je het originele artikel verder lezen? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.