Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Van corona naar plastic bekers

Van corona naar plastic bekers

Het Corona tijdperk lijkt ten einde te zijn gekomen. Alle regels zijn losgelaten en iedereen is weer terug naar hoe het als vanouds was. Gelukkig werkt het weer ook mee en zijn de terrassen weer overvol. Wij houden wel van een borreltje in het zonnetje of weer eens uiteten om heerlijk te kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes. Horecaondernemingen hebben het zwaar getroffen tijdens Corona maar, clubs hebben er ook zeker onder geleden aangezien zij het langst hun deuren hebben moeten sluiten. Sinds de versoepelingen in februari is het mogelijk om weer zonder corona-check de kroegen binnen te lopen. Hier zijn de kroeg eigenaren maar, ook de gasten en medewerkers heel blij mee. Iedereen kan weer feesten en volop genieten van de gezelligheid. Tegelijkertijd is het geld weer aan het rollen. Natuurlijk kunnen we de festivals niet vergeten. Nu we richting zomer gaan staan er veel festivals op de agenda’s en de kaartjes zijn zo gewild dat ze meestal binnen enkele minuten uitverkocht zijn. Dit laat ook wel zien hoe erg we onze uitlaatkleppen gemist hebben. Nu we de horeca weer op volle touren draait komen er andere onderwerpen tot het licht zoals plastic bekers, deze zullen per 2024 verbannen worden. Wat komt er in de plaats?

Geen plastic bekers, en nu?

Dit is een keuze die gemaakt is door het kabinet om aanspraak te kunnen maken op fondsen van de Europese Unie. In restaurants, kroegen en clubs worden eigenlijk overal al glazen gebruikt in plaats van plastic bekers maar, de gehele festival sector zal even de koppen bij elkaar moeten steken om te kijken naar wat een mogelijke vervanging zou kunnen zijn. Het lijkt onmogelijk dat ze overgaan op glazen gezien hoe hectisch en chaotisch een festival terrein kan worden. Wanneer je recyclebare harde plastic bekers wilt voorstellen krijg je gelijk te horen dat dit ook niet te doen is doordat, de hygienische schoonmaak ervan op locatie niet mogelijk is. Wanneer het schoonmaken niet goed gebeurt kunnen mensen onbewust ziektes als bijvoorbeeld herpes van elkaar krijgen. Dan kom je toch weer terug dat het werwerp bekers moeten worden die niet van plastic zijn en duurzaam zijn om bijvoorbeeld her te gebruiken of om te zetten in een andere form waarbij het weer gebruikt kan worden. Kortom veel eisen.

Plastic bekers

Welke opties zijn er?

De bekendste alternatief, waar we ondertussen ook al plastic bordjes en plastic rietjes mee vervangen, is karton. Hiermee kun je natuurlijk plastic bekers vervangen maar, is dat wel zo praktisch? We weten van kartonnen rietjes dat ze na een bepaalde tijd toch slap en onbruikbaar worden. Dat is natuurlijk niet handig wanneer jij even gezellig staat te kletsen en je beker begint te lekken. Zijn er karton soorten die steviger zijn? Ja maar, dan moet je de ticket prijzen ook weer verhogen gezien deze duurzame alternatief ook een stukje duurder is. Hetzelfde geld voor bekertjes gemaakt van rietsuiker stengels. Deze zijn ook stevig genoeg maar, in vergelijking tot plastic bekers alsnog een stukje duurder. Heb jij een voorstel dat plastic bekers kan vervangen? Laat het ons weten!

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. 

Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig! Schrijf je in!Vacatures

Artikel over: Van corona naar plastic bekers
Auteur: Leyla Haji-zade

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.