Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Hoe kun je als horecaondernemer de anderhalf meter regel naleven?

Vooruitzichten anderhalf meter

We zijn allemaal de dagen aan het af tellen tot 1 juni 2020. Binnenkort kunnen we weer genieten van de zon met wat drankjes en heerlijk bittergarnituur. Ondertussen heb ik al veel leuke en grappige berichten voorbij zien komen over verschillende horeca tenten die de deuren binnenkort openen. Een leuk voorbeeld hiervan is de 1 April grap van De Drie Gezusters waarbij het terras zou worden verbouwd tot twee of zelfs drie verdiepingen. Nu door de anderhalf meter samenleving lijkt dit de eigenaar Laurens Meyer zelfs een realistisch plan. Alle terrassen gaan over zes dagen open, maar wat is nu de beste manier om de 1.5 meter toch te kunnen behouden op je terras.


Om lange rijen te voorkomen, is het een verplichting om van te voren te reserveren. Dit kan natuurlijk telefonisch. Maar het zou ideaal zijn om een app te hebben waarbij je een ‘’live’’ beeld kan krijgen over hoeveel mensen er op het moment zitten. Een nog betere versie zou zijn als alle restaurants en cafés op één app te vinden waren. Maar dat is natuurlijk nog niet een optie voor de komende tijd.

Ipad als bestel -en betaalmiddel

Normaal is het zo dat wanneer je ergens op een terras gaat zitten er gelijk iemand komt om je bestelling op te nemen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de 1.5 meter kan worden behouden tussen alle gasten en de medewerkers. Helemaal wanneer zij de bestellingen zelf op moeten nemen. Een goed alternatief is om per tafel een tablet neer te zetten vanwaar de gasten alles zelf kunnen bestellen.


Dan komen we bij de laatste onderdelen en dat zijn natuurlijk het serveren en de betaling. Veel horeca hebben verschillende ideeën bedacht om het serveren mogelijk te maken. Waaronder zelfbediening of speciale uitschuifbare trolley. Voor de betaling kun je gelijk de tablet gebruiken. Als alternatief kan het ook prima met een contactloos pinautomaat kunnen.

1 juni gaan we weer open


Omdat de horeca niet mocht proefdraaien gaan we per 1 juni 2020 beginnen met de proefversie. Ondanks dat de meesten blij zijn met de versoepelingen blijft er nog een beetje spanning bij de overheid. Het is belangrijk dat er een goed overzicht wordt gehouden en dat de maatregelen worden nageleefd. In dat geval ben ik ervan overtuigd dat het goed moet komen. Ik zie 1 Juni met goede moed tegemoet!


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via 0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Hoe kun je als horecaondernemer de anderhalf meter regel naleven?

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Moermanskweg 2 (Tradecenter)
9723 HM Groningen
E-mail: info@mcphoreca.nl
Telefoon: 050 21 12 949
KvK 69153043

Volg ons
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.