Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Coronapas werkt het of werkt het niet

Op 25-09-2021 gingen de versoepelende maatregelen van start. Op veel locaties werd de check gedaan naar de coronapas, maar niet overal. Er zijn situaties waarbij er confrontaties zijn ontstaan tussen medewerkers en gasten waarvan sommige hebben geleid tot dreigementen naar medewerkers. Naast de complicaties zijn er ook veel mensen die het allemaal goed vinden en blij zijn dat ze alweer naar restaurants en clubs kunnen. 

Coronapas

Horeca eigenaren geven aan dat het voor hun medewerkers onmogelijk te doen is, om iedereen te checken. De restaurants zijn vol en er zijn net genoeg medewerkers om de bediening van zoveel gasten te doen. Dit betekent dat wanneer er grote groepen zijn of dat mensen naar de wc gaan vanaf het terras het niet mogelijk is om alle gasten in de drukte te controleren op hun coronapas. Het probleem hiervoor is het tekort aan personeel en een overvloed aan drukte. 

Geen volledige coronacheck

Niet alle horeca controleert de coronapas is wat blijkt. Daarbij wordt vaak ook alleen de coronapas gecontroleerd in plaats van ook naar het ID te vragen. Dit zorgt ervoor dat de huidige maatregelen nog steeds niet waterdicht zijn. Dit heeft ondertussen ook voor confrontaties geleid tussen medewerkers en gasten. Hierbij verrichten de medewerkers gewoon een taak die hen is opgelegd, maar zijn wel degene die ervoor worden afgerekend. Aan de andere kant is het voor sommige gasten natuurlijk ook frustrerend wanneer zij moeten testen voordat ze een bestelling to go mogen halen bij de maccie. 

Polsbandje in plaats van de coronapas

Door de problemen dat het checken van de coronapas geeft toch deels te voorkomen heeft Breda een oplossing gevonden om de check een stuk makkelijk te laten verlopen. Zij hebben op verschillende plekken locaties geopend waar mensen polsbandjes kunnen krijgen wanneer ze hun vaccinatiebewijs laten zien en zichzelf identificeren. Eenmaal wanneer je het polsbandje hebt hoef je het alleen te laten zien en kun je de hele dag overal in en uit. Is dit een oplossing om in het hele land toe te passen? Ondertussen zijn verschillende gemeenten al wel geïnteresseerd en kijken naar mogelijkheden om het zelf ook toe te passen.

Helaas zal het nog wel even duren totdat alle maatregelen volledig van de aardbodem zijn. Tot die tijd zal er vast nog wel meer onenigheid zijn tussen de gevaccineerde en ongevaccineerde. Het invoeren van een polsbandje zou kunnen helpen om het checken op de coronapas makkelijker te maken door het een minder ingrijpende handeling te maken voor gasten. Hopelijk is het binnen de kortste keren zo ver dat we alle corona regels kunnen afschaffen.


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geinterreseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via +0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Coronapas: werkt het of niet?

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.