Coronaproof
Coronaproof feesten

Afgelopen week zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. Hiervan werd de horeca weer de dupe…. Waar gasten eerst tot 05.00 door konden gaan met feesten, worden de lichten om 22.00 alweer aan gedaan en ben je na 21.00 niet meer welkom. Zelf woon ik in Groningen. Wanneer ik op facebook kijk zie ik berichten van verschillende horeca tentjes die aankondigen dat ze de deuren alweer sluiten. Tussendoor komen er ook noodkreten voorbij zoals, van Het Feest, die terecht vraagt; Doen wij ook nog mee?

Coronaproof mogelijk?

De horeca is het beu, wanneer er nieuwe maatregelen worden aangekondigd weet je ondertussen zeker dat er ook iets voor de horeca bij moet staan. Het lijkt ook logisch, want het is nou eenmaal de plek waar mensen samen komen. Maar is het echt zo onmogelijk om deze horeca tentjes coronaproof te maken? Nu is er een vinding dat uit Apeldoorn komt en zorgt dat er overal weer coronavrij gefeest kan worden!

Ultraviolet

Wat zou dit voor godsgeschenk kunnen zijn, nou, eigenlijk niet eens zo heel speciaal. Het gaat om een apparaat dat doormiddel van ultraviolet ziektekiemen doodt, waaronder corona. Zelf gebruikt de ondernemer de DCAT-technologie al jaren. Het werkt onder meer voor astmapatiënten, een kamer is binnen 48 uur huisstofmijt vrij en bacteriën die antibiotica resistentie hebben worden er ook mee gedood. Wanneer er bewezen kan worden dat in een ruimte met zoveel feestende mensen er geen verspreiding van corona meer is zou dit het reddende middel kunnen zijn voor de horeca.

Testfase

Natuurlijk kan zo een apparaat niet zomaar getest worden, het is uiteindelijk in strijd met de wettelijk gestelde maatregelen, maar de burgemeester van Heerenveen staat hiervoor open. Wanneer de belangen hoger opwegen en de RIVM hiermee ook akkoord gaat, zal er een groot feest worden gehouden in de Swetser. Er zal worden gekeken naar of het inderdaad veilig is om met zoveel mensen bij elkaar te staan. Wanneer deze test succesvol blijkt te zijn zal elk horecatentje zonder restricties op volle toeren kunnen draaien.

Concluderend kunnen we zeggen dat horeca het zwaar heeft op het moment. Er moet een oplossing komen, want zo kan het niet langer doorgaan. Zal dit apparaat, dat werkt met ultraviolet, een succes blijken? Ik weet het niet, maar ik zie er zeker wel potentie in en ben ook zeker benieuwd naar de uitkomsten van de test. Wanneer het een optie blijkt te zijn zal het misschien ook bij andere branches gebruikt kunnen worden om zo een coronaproof omgeving te creëren.

Wil je op de hoogte blijven van al onze actuele berichten? Kijk dan op MCPhoreca!

Auteur: Leyla Haji-Zade
Artikel over: Coronaproof feesten