Einde in zicht voor horeca

De horeca is nu voor de 3e week open. Ik ben zelf ook al een paar keer op terrasjes gaan zitten en uiteten geweest met vrienden. Wat mij opviel was dat over het algemeen de 1.5 meter niet gehandhaafd wordt. Veel mensen zitten te dicht op elkaar en gaan naar elkaars tafel want de gezelligheid is te lang weggeweest. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende horeca forse boetes hebben gekregen en op een aantal plekken zijn sommige horeca weer gesloten. Op deze manier ziet de toekomst voor de horeca er zorgelijk uit. Horecabedrijven willen nog meer versoepelingen, want anders is het einde in zicht voor velen.

Op het moment blijkt duidelijk dat voor veel horeca, voornamelijk de kleinere zaakjes, de versoepelingen niet genoeg zijn. Ze willen meer versoepelingen want op het moment is het voor velen niet rendabel om de zaak open te houden terwijl de rekeningen opstapelen. Daarnaast is het moeilijk te handhaven op het aantal personen bij de tafels en is het de verantwoordelijkheid van de gast, om eerlijk te zijn over het wel of niet zijn van een huishouden. Eigenlijk worden er op het moment veel verantwoordelijkheid en eisen opgelegd die de zorgen voor de ondergang van veel horeca.

Beide kanten van het verhaal zijn discutabel. Het is enerzijds belangrijk om de regels van het RIVM te volgen om zo het Covid-19 virus in te dammen, anderzijds zorgt de huidige situatie voor een economische crisis die met de dag erger wordt. Niet alleen de horeca, maar andere branches zijn hard geraakt en zullen de gevolgen met de tijd steeds meer ervaren.

Ga vooral naar je favoriete horeca tent en geniet van een hapje of drankje. Alleen op deze manier kunnen zij deze corona crisis overleven. Zorg er alleen wel voor dat je je aan de regels houdt, want hier help je jezelf en de horeca mee!

Wat is volgens jullie een goede middenweg om hiermee om te gaan?