Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Horeca CAO 2022

Horeca CAO 2022

Uurlonen in de horeca? Waar val jij onder? Ben je student in opleiding, vakkracht of doe je het als bijbaan? Hieronder vind je een overzichtelijk horeca CAO tabel van1 juli 2022. In het tabel vind je een overzicht van de lonen die gelden voor de horeca per 1 juli 2022. De tabellen kunnen onduidelijk zijn en ervoor zorgen dat je vragen hebt. Welk uurloon is nou van toepassing op jou?

Er zijn een aantal factoren waar je uurloon vanaf hangt:

  1. Het wettelijk minimumloon
  2. Het minimumloon in je cao
  3. De individuele afspraken die je met je horecamedewerker maakt.

Het wettelijk minimumloon

De overheid heeft minimumlonen vastgesteld voor mensen welke niet onder een CAO vallen met als doel onderbetaling te voorkomen. Medewerkers uit de horeca branche hebben vaak te maken met de vastgestelde minimumlonen welke 2 keer per jaar aangepast worden. Dit jaar is er ook een verhoging per 1 september 2022. Deze kun je ook vinden in de tabellen hieronder. Wanneer jij in de horeca gaat werken zonder ervaring of geen horeca gerelateerde opleiding hebt afgerond val je automatisch onder de wettelijke minimumlonen. Ook wanneer je BBL leerling in opleiding bent val je onder de minimum lonen.

Vakkracht

Heb jij ervaring in de horeca en/of heb jij een opleiding in de horeca gevolgd? Vaak word je dan gerekend tot vakkracht en val je op basis van vaardigheden en aantal jaren ervaring in een bepaalde groep in het horeca CAO wat de minimumloon in je CAO is.

Individuele afspraken

Jij en je baas mogen altijd afwijken van de minimumlonen, alleen kan he nooit minder zijn als de wettelijk vastgestelde minimumlonen. In een situatie waarin jij bijvoorbeeld al meerdere jaren ervaring hebt in een bepaalde functie of naar een hogere functie gaat kun je in onderhandeling gaan met je toekomstige of huidige baas. Alle gemaakte afspraken moeten natuurlijk ook weer schriftelijk vastgelegd worden om beide partijen te beschermen van mogelijke nadelige situaties. Wanneer je tot een akkoord bent gekomen kun je in verschillende schalen komen die individueel zullen verschillen tussen werknemers, maar het zal meestal een bedrag in de loonschalen voor vakkrachten zitten.

Horeca CAO 1 juli 2022


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via 0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Horeca CAO 2022

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.