Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Horeca ondernemers worden ongeduldig

Horeca ondernemers worden ongeduldig

Gisteren is er tijdens de persconferentie door onze premier Rutte uitgesproken dat de quarantaine voor horeca in ieder geval wordt verlengd tot 19 mei en dat grote evenementen allemaal worden afgelast tot één september. Dit betekent grote verliezen voor veel bedrijven die afhankelijk zijn van de omzet in het hoogseizoen. Op het moment staan deze bedrijven op het randje van faillissement of zullen hun faillissement in de komende tijd moeten aankondigen.

Iedereen smacht naar versoepeling van het beleid rondom covid-19. Helaas ziet het er naar uit dat deze de komende tijd niet versoepeld zal worden. Menig man zijn ondertussen ongeduldig aan het worden, omdat de verlenging van de quarantaine voor hun bedrijf een tikkende tijdbom betekent. In de laatste paar weken is er wat commotie ontstaan onder de horeca ondernemers. Zij zijn het niet eens met het beleid en willen zo snel mogelijk een versoepeling. We zijn van mening dat hoe langer men dicht blijft des te meer horeca organisaties failliet zullen gaan. Covid-19 zorgt op deze manier dat er grote financieel-economische problemen ontstaan op verschillende niveaus van individuele huishoudens tot internationaal corporale organisaties.

We zijn van mening dat er ook bij de horeca een versoepeling mogelijk zou moeten zijn. Hierbij kun je denken aan 1,5 meter afstand tussen de tafels, mensen die toezicht houden op de stroming van mensen en een maximaal aantal mensen die samen mogen zitten. Veel horeca ondernemers en medewerkers hebben zelf ook al plannen bedacht waarmee ze de covid-19 verspreiding willen voorkomen en tegelijk hun bedrijf en banen willen redden.
Al met al lijkt de overheid op het moment niet eens te zijn met de vraag en daarmee de belangen van de horeca. Hierdoor is de voorspelling dat de spanning tussen horeca en de overheid, naarmate de weken voorbij gaan, verder zal oplopen. Wat dit voor ons als gasten betekent is dat we voorlopig nog geen terrasjes kunnen pakken en moeten hopen dat onze geliefde cafés, restaurants en clubs deze zware tegenslagen kunnen opvangen.


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geinterreseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via 0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Horeca ondernemers worden ongeduldig

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

MCP Horeca

Pas je privacy gegevens aan

Privacy policy
Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.