Skip to content
Kandidaten

Opdrachtgevers

Testen voor Toegang Groningen

Testen voor toegang in Groningen hoe ging dat in zijn werking? Vanaf vorige week vrijdag de 25ste van juni mochten we eindelijk weer, mits je een negatieve test kon laten zien in de Corona Checker Applicatie op je mobiel.

De voorbereiding

Ik heb testen voor toegang in Groningen zelf ervaren. Dit is mijn verslag van het begin tot het einde. Donderdagavond maakte ik een afspraak via https://www.testenvoortoegang.org/. Dat gedeelte verliep eigenlijk heel soepel. Ik maakte de afspraak, koos een tijdstip en kreeg een bevestiging per mail die ik ook moest meenemen naar de afspraak.

Het was vrijdag, ik was tussen de middag vrij en pakte snel mijn Vespa en reed vol gas naar de testlocatie aan de Bornholmstraat. Op mijn weg er naartoe kon ik al een goede inschatting maken van wat ik tegen zou komen die avond en zaterdag in de stad. Het swapfietsen en Gosharinggehalte was erg hoog. Wat tevens een indicator is voor de vele studenten die gingen testen. De studenten van Groningen die zich na een jaar thuiszitten op kamertjes wel warm konden maken voor een flinke fissa in hun favoriete kroeg.

Het systeem lag eruit

Eenmaal aangekomen bij Testen voor Toegang Groningen aan de Bornholmstraat kreeg ik de trieste mededeling dat ze het systeem niet op orde hadden. Ze waren hard aan het werk waren de boel weer online te krijgen. Een paar uur later kreeg ik een appje van een vriend dat hij gewoon weer was heengegaan en het testen ditmaal wel weer kon. Ik haast mij terug naar de locatie van Testen voor Toegang Groningen aan de Bornholmstraat en stuitte daar op rij waar je ‘u’ tegen zegt. Een rij inclusief een reporter plus entourage van de NOS die even polshoogte kwamen nemen. Als de NOS erbij is dan weet je dat het raak is.

Eenmaal in de rij kwam er direct al een bevriende DJ van de Donovan’s op mij aflopen die vertelde dat het wel meeviel met de rij en hij na twintig minuten weer buiten stond. Dit vond ik prima te doen dus ik bleef staan en raakte in gesprek met de studenten om mij heen die hun wilde weekendplannen stonden te pitchen. Eenmaal binnen ging ik zitten als ervaren proefpersoon, onderging de test en liep huilend naar buiten. Na een uur stond mijn test in de app en kon ik zeggen: dat systeem deed zijn werk nu wel weer goed!

Eenmaal in de stad

Na een paar uur terrassen was het eindelijk zo ver; ik en mijn maat gingen de stad in! Al snel bleek dat we de rij van testen voor toegang konden skippen door het laconieke gedrag van sommige bewakers. Helemaal nu we weer wat controle op de situatie hebben had ik verwacht dat er zorgvuldiger met de toegangsbewijzen om zou gegaan worden.

Het werkt namelijk zo. Jij hebt een QR code met een fietsende mevrouw onderin en de bewaker moet die scannen ziet dat je negatief bent en krijgt daarna nog een aantal persoonsgegevens van jou te zien wat nogal ingeperkt is door de avg wetten. Bij veel tenten werd het gescand en kon je direct doorlopen. Ik zei nog tegen een bewaker dit is mijn geboortedatum hoor. Het boeide hem vrij weinig geloof ik, want hij geloofde het wel. Vertrouwen is goed natuurlijk, maarja in een situatie met mensen die lang hebben zitten wachten op een feestje en een oprukkende Delta-variant van het virus moeten we alsnog opletten. Ik moet hierbij wel zeggen dat niet alle kroegen en clubs in de stad er laconiek mee omgaan.

Zoals we hebben gezien met een complete delegatie aan Schotten die hun club achterna reisden voor de wedstrijd in het Wembley stadion en vervolgens besmet terugkwamen; moeten we wel echt waakzaam blijven.

Heb jij genoten van een geweldige clubavond of op het terras en denk je: ik wil daar ook wel onderdeel van uitmaken? Bekijk dan onze laatste horeca vacatures en vind jouw horeca droombaan! Klik hier om naar alle vacature te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.