Skip to content
Inlog kandidaat

Inlog opdrachtgevers

Top 10 restaurants om te lunchen in Groningen

Ben je op zoek naar een leuke lunch, borrel of high tea plek waar je naar toe kan gaan met je date of vrienden, maar raak je een beetje zoek? Wij zetten de leukste tentjes even op een rij zodat je minder werk hebt en de perfecte restaurant kan kiezen.

Top 10 restaurants

  1. Rooftop Merct – Als je ergens in Groningen met luxe wil lunchen, dan is dit de perfecte plek. Bij de rooftop kun je genieten van een geweldig uitzicht over de grote markt en genieten van meerdere heelrijke gangen. Reserveer alleen wel van te voren.
  2. Zondag – Even lekker wandelen door het Noorderplantsoen en op een mooie locatie lunchen? Dan is Zondag de plek. Jong en oud kunnen er hun tijd vertoeven. In de zomer kun je er terecht voor vervrissende drankjes bij de lunch en en in de winter voor een warm gluhwijntje.
  3. De uurwerker – Ben je met en groepje vrienden? Wil je je date mee nemen naar een chille locatie? Dan ben je bij de uurwerker op het juiste adres. Je kan binnen zitten in de koudere maandjes en wanneer het warmer wordt gaat het terras open waar het gezellig druk kan zijn.
  4. Bar a manger – En Franse bistro in hartje groningen. Je kunt hier lunchen en dineren met jazz muziek op de achtergrond. Hou jij van wijn in de middag? Hier hebben ze een met zorg samengestelde kaart zodat je van de betere wijntjes in Groningen kunt genieten.
  5. De herbivoor – Zoek je een biologische en veganistische optie? Dan is dit the place to go. Ze hebben hier heelijke gerechten waar je als vega, maar ook als niet vega zeker van kunt genieten. Omdat de ingrediënten die zij gebruiken seizoensgebonden zijn verandert de menukaart regelmatig wat betekent dat je er regelmatig heen kan gaan en verschillende dingen door het jaar heen zal eten.
  6. Dokjard – Als je opzoek bent naar een plek met een stukje Gronings geschiedenis ben je hier goed op je plek. Ze serveren hier hun eigen biertjes die in het pand zelf gebrouwen worden. Dus als je van lekker eten en speciaalbiertjes houdt kun je hier zeker een kijkje nemen.
  7. Crossanterie pigalle – Wil je snel even lunchen in een gezellige tent, dan is dit iets wat jou. Je kunt een van de koud of warm broodje bestellen met een drankje om erna weer gelijk door shoppen gezien je midden in centrum zit (winkels zitten er naast).
  8. Land van Kokanje – Heb je zin in een high tea met vrienden? Dan is dit een leuke restaurant waar je kunt genieten van huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen met onbeperkt koffie en thee, het proberen zeker waard!
  9. Ouzerie De Olijfboom – Hier kun je proeven van de mediterraanse keuken. Bij de ouzerie kun je veel griekse voor en hoofdgerechten mixen om een beetje van alles te proeven doordat de prijzen lager zijn. Vergis je niet dit is ook de bedoeling zodat je meerdere dingen van het menu kunt proberen.
  10. De drie gezusters – Is natuurlijk niet te missen uit deze lijst. het is DE hotspot van groningen, gelijk aan de grote markt. Kom hier samen met je vrienden om even te borrelen en lekker te kletsen over van alles en nogwat.

Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures? Dan kun je ons ook persoonlijk spreken! Neem gerust contact met ons op via 0502112949 of  teammarketing@mcphoreca.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Leyla Haji-zade
Artikel over: Top 10 restaurants in Groningen

De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dus grijp je kans, want we hebben je hard nodig!

MCP Horeca is een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van horecapersoneel. Van afwassers tot barmedewerkers, MCP zorgt voor flexibiliteit in jouw horecaonderneming.

Algemeen

Vacature overzicht

Cao Horeca

Cao ABU

Privacy Statement

Cookie Statement

FAQ

Algemene voorwaarden

Start een gesprek
Hi! Klik op een van ons om te praten via Whatsapp
Ons team reageert normaal binnen enkele minuten.
Accepteer aub onze privacy beleid om een gesprek te starten.