Einde in zicht voor Horeca

Einde in zicht voor Horeca De horeca is nu voor de 3e week open. Ik ben zelf ook al een paar keer op terrasjes gaan zitten en uiteten geweest met vrienden. Wat mij opviel was dat over het algemeen de 1.5 meter niet gehandhaafd wordt. Veel mensen zitten te dicht op elkaar en gaan naar […]

Veel horeca opent maar sluit ook

Veel horeca opent maar sluit ook

We hebben al een week kunnen genieten van terrasjes en de gezelligheid is deels hervonden. Veel horeca opent maar sluit ook. De horecabedrijven die geopend zijn hebben al veel gasten mogen ontvangen. Helaas zijn er aan de andere kant ook veel horecaondernemingen die hun faillissement hebben moeten aankondigen in deze eerste week. Volgens de economische […]

Hoe kun je als horecaondernemer de anderhalf meter regel naleven?

placeholder 14

Vooruitzichten anderhalf meter We zijn allemaal de dagen aan het af tellen tot 1 juni 2020. Binnenkort kunnen we weer genieten van de zon met wat drankjes en heerlijk bittergarnituur. Ondertussen heb ik al veel leuke en grappige berichten voorbij zien komen over verschillende horeca tenten die de deuren binnenkort openen. Een leuk voorbeeld hiervan […]

Klein horeca blijft op het punt van faillissement

Klein horeca blijft aan de rand van de afgrond Twee dagen geleden zijn er een aardig aantal versoepelingen aangekondigd door onze premier Rutte.Een van deze belangrijke versoepelingen zijn dat horeca weer gasten mag ontvangen met als eis dat de nieuwe richtlijnen gevolgd worden. Het overgrote deel van de bevolking is blij met de veranderingen, maar […]

Horeca geeft weerstand

Weerstand

Horeca geeft weerstand tegen de maatregelen Afgelopen week begon er ophef na de uitspraak van de horeca magnaat Laurens Meyer. Hij dreigde alle deuren van zijn horeca panden per 1 juni open te gooien als er niet snel een versoepeling komt voor de horeca. Ondertussen is er door de KHN ook een uitspraak gedaan over […]

Maatregelen op maat

Maatregelen op maat

Maatregelen op maat Verscheidene horecazaken zijn bezig met het opmaken van plannen en richtlijnen. Wanneer het sein wordt gegeven dat de deuren weer open mogen, kan de nieuwe structuur direct als een geoliede machine werken. Het is voor bedrijven heel belangrijk dat deze plannen volledig uitgewerkt zijn, anders kunnen ze te maken krijgen met de […]

Horeca ondernemers worden ongeduldig

Horeca ondernemers ongeduldig

Gisteren is er tijdens de persconferentie door onze premier Rutte uitgesproken dat de quarantaine voor horeca in ieder geval wordt verlengd tot 19 mei en dat grote evenementen allemaal worden afgelast tot één september. Dit betekent grote verliezen voor veel horeca ondernemers die afhankelijk zijn van de omzet in het hoogseizoen. Op het moment staan […]

Groningse studenten de dupe van coronacrisis hoe nu verder

Groningse studenten

Groningse studenten de dupe van coronacrisis hoe nu verder? Alle kroegen dicht, restaurants gesloten en zelfs theaters zijn niet meer te bezoeken in Groningen. De coronamaatregelen zorgen voor stille straten en verveling in de studentenstad. Maar niet alleen dat, veel studenten komen in financiële nood. Die zijn namelijk massaal hun bijbaan kwijtgeraakt en komen nog […]